Wijzelf zijn geen wielrenners, maar zoals elke West-Vlaming is dit deel van onze cultuur. Het zit in ons ingebakken. Noem het maar een oerinstinct. 3 vrienden, 100% karakter, veel plezier, drive, voor een goed doel, en met een positieve kijk op het leven die samen als kameraden tot een sportiever niveau klimmen.De uitgelezen kans dus om mensen te laten mee proeven van ons traject.
De idee voor een mooie documentaire van ons traject is geboren. Een avontuur dat gaat van zowel de aanloop als de uiteindelijke daad. De mooie en minder mooie momenten. Het afzien en de euforie. Naar aanloop van de klim van de Mont Ventoux, toeren we tweewekelijks langs de mooie West-Vlaamse fietspaden en brengen we hiervan op onze blog verslag uit, daarnaast ontdekken we ook de wielerhistorie en de verkennen we de wereld van de retrokoers. De blog is te volgen op onze facebookpagina.
Met behulp van deze formule gepaard met veel Vlaamse smaak en behoorlijk wat typische humor, waarvoor we dan ook geliefd zijn, trachten we zoveel mogelijk mensen op een positieve manier te engageren en ons goede doel te steunen.

En wat zou Voloventoux zijn zonder een traditioneel, typisch Vlaams eetfestijn. Begin 2018 organiseerden wij een heus vol-au-vent à volonté. Een familie-evenement waarvoor we beroep doen op vrienden, familie, kennissen, sympathisanten om ons dat extra duwtje te geven. En een extra gelegenheid om onze sponsors in de kijker te zetten en ons goede doelen wat meer kenbaarheid te geven.

Vol o Ventoux